Playlisty

Comments (0) Rady a návody, Top

Lidé hledají zázračné metody, jak diváky nalákat ke zhlédnutí co nejvíce z jejich tvorby, přitom ale zapomínají na tak jednoduché a základní věci, jako jsou například seznamy videí (Playlisty).
Nejsou pouze k tomu, aby se diváci mohli pohodlně hrabat ve vašem kanále a nacházeli další podobná videa nebo díly ze série, kterou od vás sledují. Krom toho můžete seznamy přímo vkládat a sdílet, takže například můžete seskupit první sérii svého pořadu a sdílet jí jako to například dělám já s prvními dvěmi sériemi VIDEO geeka.

Jak založit playlist?

V menu kanálu je záložka „Seznamy videí“, na kterou stačí kliknout. (případně se „Studiu pro tvůrce“ rozkliknete „Správce videí“ a dostanete se k položce „Seznamy videí“) Zde dáte „Nový seznam videí“. Tady můžete přidávat jakákoliv videa z vašeho kanálu nebo i cizích. Stačí pouze vložit URL videa. Díky tomu můžete dělat jeden seznam z videí nacházejících se na více vašich kanálech, můžete takto tvořit různé hitparády, anebo prostě podpořit začínajícího tvůrce.

Co všechno se dá na playlistu měnit ?

Základ je jméno a popisek seznamu, díky kterému ho lidé mohou jednodušeji najít, protože se playlisty zobrazují ve výslecích vyhledávání! Ano, takže i díky tomu můžete získat nové diváky.

Jako další možnost tu máme již zmiňované sdílení na sociálních sítích nebo HTML kód, díky kterému seznam můžete vložit na vaší webovou stránku.

Dále můžete playlist udělat soukromý a nebo oficiální k dané sérii, to znamená, že žádné z přítomných videí nesmí být již v nějakém jiném playlistu. Pokud takto učiníte, tak vás Youtube odmění větší šancí objevit se na dobrém místě ve vyhledávání.

Poslední věcí, kterou můžete s playlisty dělat, je měnit uspořádání videí a jejich zkrácení, aby když se lidé budou dívat na seznam od prvního po poslední video, nebyli neustále otravování vaším outrem nebo třeba i intrem.

Proto určitě Seznamy videí neopomíjejte a nebuďte líní jim jednou za čas věnovat drobnou péči a trochu je zkultivovat. Už jenom to, že váš kanál bude vypadat lépe za to stojí!